Etusivu   »   Projektit   »   Kummit     
Kummit

Kummitteleeko kummit vai kummitellaanko kummeja kummittelusta?

Kummina oleminen on perinteisesti hyvinkin vastuulliseksi ja haastavaksi mielletty tehtävä. Evankelis-luterilainen kirkko määrittelee internetsivuillaan, että ”kummi on lapsen elämässä tärkeä ihminen, turvallinen aikuinen ja ystävä. ... Kummina oleminen on paitsi tehtävä myös mahdollisuus erityisen läheiseen ihmissuhteeseen. Kummi on kutsuttu vanhempien rinnalla pitämään huolta lapsesta.”

Miten sitten pitäisi suhtautua järven kummiuteen? Voiko järvelle edes olla kummi?

Pyhäjärven suojelutyössä Pyhäjärvikummit on mielletty tärkeäksi linkiksi asukkaiden ja suojelutyön välillä. Pyhäjärvi on sen kummeille tärkeä. Pyhäjärvelle kummit ovat tärkeitä. Kummit ovat niitä, jotka pitävät järvestä huolta ja välittävät. Niitä, joita kiinnostaa, mitä järvelle kuuluu. Järven kummius ei vaadi paljoa. Pyhäjärvi ei tarvitse joululahjoja, eikä edes vuosittaista syntymäpäiväkorttia.

Pyhäjärvi on valuma-alueineen niin suuri, että sille mahtuu monta kummia, vaikka satoja. Oikeastaan Pyhäjärvi voi sitä paremmin, mitä enemmän sillä on kummeja eli Pyhäjärvestä välittäviä.

Pyhäjärven suojelutyössä kummitoiminnan tarkoituksena on levittää ajanmukaista ja oikeaa tietoa Pyhäjärvestä sen tilasta ja tutkimustuloksista kiinnostuneille. Kummiverkostolle jaetaan Pyhäjärven suojeluohjelman tuottamaa materiaalia ja järjestetään ajankohtaistapaamisia silloin tällöin. Kummit ovat myös halutessaan auttamassa esimerkiksi Pyhäjärven suojelutempauksen ja talkoiden järjestelyissä sekä suunnittelussa.

Pyhäjärvikummius on juuri sellaista kuin kukin kummi, huonoja kummeja ei ole. Jokainen Pyhäjärvestä kiinnostunut on jo Pyhäjärven kummi. Toiminta on pyritty rakentamaan niin, että kenenkään ei ole pakko tehdä mitään, mutta halutessaan voi olla hyvinkin aktiivinen. 

Suurin osa kummeille toimitettavasta tiedosta kulkee sähköpostilla. Jos olet kiinnostunut Pyhäjärven ajankohtaisista asioista ja haluat mukaan kummien (sähkö)postilistalle, niin ota yhteyttä Hennaan! Muistathan myös ilmoittaa, jos yhteystietosi muuttuvat. Yhteystiedot löytyvät täältä!Pyhäjärven suojeluohjelma, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600