Etusivu   »   Suojelutyö     
Suojelutyö

PYHÄJÄRVEN SUOJELUOHJELMA 2021-2027

Pyhäjärven suojelutyö jatkuu vuosina 2021-2027 uudella suojeluohjelmalla, jonka rahoitukseen alueen kunnat, teollisuus ja yhdistykset ovat vapaaehtoisesti sitoutuneet.

Pyhäjärven suojeluohjelman tavoite on ylläpitää ja turvata Pyhäjärven hyvä tila tulevinakin vuosina ja säilyttää sen moninaiskäyttö kestävällä pohjalla.Tähän mennessä järven tilan turvaamiseksi tehty työ on ollut tuloksellista ja järven rehevöitymiskehitys on saatu hidastumaan ja tila on viime vuosina pysynyt vakaana. Kuitenkin mm. viime vuosien talvet runsaine sateineen ja ravinnepiikkeineen ovat osoittaneet, että Pyhäjärven tila on edelleen uhattuna ja suojelutyötä on erittäin tarpeellista jatkaa.

Lataa tästä tarkempi suojeluohjelma ja tietoa suojeluohjelman toiminnasta:
Pyhäjärven suojeluohjelma 2021-2027
Suojeluohjelman esitevihko

Pyhäjärven suojelutyössä alkoi vuoden 2021 alussa viides toimikausi ja Pyhäjärven suojeluohjelma 2021-2027 on jo parhaillaan käynnissä Pyhäjärvi-instituutissa. Pyhäjärviseudun ja sen lähiympäristön kunnat, teollisuus ja järjestöt rahoittavat Pyhäjärvi-instituutin toteuttamaa Pyhäjärven suojeluohjelmaa. Instituutin vesistötoimialalla työskentelee 4-6 vesiensuojelun ammattilaista, jotka osallistuvat osa-aikaisesti Pyhäjärven suojeluohjelman toteuttamiseen. Toimien koordinoinnista vastaa Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija Lauri Anttila.


Suojeluohjelman tavoitteet:

• Ulkoisen ja sisäisen ravinnekuormituksen pienentäminen

• Tavoitteita edistävä tutkimus

• Laaja toimijaverkosto ja yhteistyö

• Viestintä
Pyhäjärven suojelurahasto rahoittaa Pyhäjärven suojeluohjelmaa

Pyhäjärven suojelurahasto rahoittaa vuosina 2021-2027 toimivaa Pyhäjärven suojeluohjelmaa. Rahaston jäsenet osallistuvat suojelutyön perusrahoitukseen vuosittaisella maksuosuudellaan. Suojelutyötä rahoitetaan lisäksi EU-hankerahoituksella.

Pyhäjärven suojelurahaston jäsenet vuonna 2021:
Euran kunta
Säkylän kunta
Pöytyän kunta
Oripään kunta
Loimaan kaupunki
Rauman kaupunki
Apetit Suomi Oyj
Sucros Oy
HKScan Finland Oy
Pyhäjärven hoitoyhdistys
Pyhäjärven suojeluyhdistys ry
Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry.

Pyhäjärven suojeluohjelma, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600