Etusivu   »   Ajankohtaista   »   Ajankohtaisarkisto     
Ajankohtaisarkisto
PYHÄJÄRVI-TYÖPAJA SÄKYLÄSSÄ 18.9.2013 

Säkylässä Tupalan Hovissa (Jussilantie 1) järjestetään 18.9. klo 18-20 Pyhäjärvi-työpaja, johon kaikki järvitiedosta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Työpajassa ajankohtaista asiaa Pyhäjärvestä ja opastusta Järviwiki-verkkopalvelun käyttöön. 
Tietoa Pyhäjärvi-työpajasta löytää oheisesta ilmoituksesta ja Yhteisillä vesillä -blogista

JÄRVILAUTAN MITTAUSKAUSI ON PÄÄTTYNYT

SYKE:n järvilautan mittauskausi on kesän 2013 osalta päättynyt ja lautta nostettiin talviteloille lokakuun lopussa. Lautan verkkosivulla on näkyvissä vain lokakuun lopun mittausarvot, mutta SYKE:n verkkosivulta "Järvien vedenlaadun aikasarjoja" löytää Pyhäjärven vedenlaatutietoja pidemmältä aikaväliltä.

JÄRVILAUTAN MITTAUSKAUSI TAAS KÄYNNISSÄ"Katismaa maistuu ja soi" -tapahtuma valtaa Säkylän Katismaan saaren 31.8.2013 klo 10-16 ja sen yhteydessä pidetään myös Pyhäjärven suojelutempaus. Tapahtumassa on esillä Pyhäjärvi- ja jätevesitietoutta, paikallisia elintarvikkeita, Järvipelastajat, ja paljon muuta. Katismaa maistuu ja soi -ohjelmaan kuuluu myös yleisöluentoja, jotka pidetään Säkylän lukion auditoriossa. Tilaisuuden ohjelma on nyt julkistettu - kaikki mukaan (ohjelma pdf). 


JÄRVILAUTTA MITTAA TAAS VEDENLAATUA 

Pyhäjärven vedenlaatua ja säätilaa mittaava Suomen ympäristökeskuksen järvimittauslautta on myös kesällä 2013 ankkuroituna Säkylän Pyhäjärven eteläosaan. Ympäristönseurantaan ja tutkimuskäyttöön ensisijaisesti tarkoitettu lautta palvelee myös kesämökkiläisiä, veneilijöitä, kalastajia, ja vaikkapa uintireissujaan Pyhäjärvelle suunnittelevia. Lautasta on lisää tietoa SYKEn www-sivulla "Säkylän Pyhäjärven automaattinen mittausasema", jonka kautta saa näkyviin myös mittaustulokset. 


RANTATALKOOT YLÄNEEN PEHKURANNASSA 18.5.2013

Narvintienoon ranta-asukasyhdistys ry järjestää rantatalkoot Yläneen Pehkurannassa 18.5.2013 klo 10 alkaen. Mukana rantatalkoissa on Pyhäjärvi-instituutti ja Satakierto Oy. Talkoita varten rantaan tuodaan lava, johon kerätään yhteisiltä alueilta rantaan ajautunutta maatunutta ainesta. Viikonlopun aikana voi myös omilta rannoilta kerätä maatuvan aineksen lavalle.

PYHÄJÄRVEN HOIDON JA KÄYTÖN SUUNNITTELU VALMISTUI VUONNA 2012

Pyhäjärvellä ja Köyliönjärvellä sijaitsevien Natura 2000-alueiden hoidon ja käytön suunnittelua tehtiin Pyhäjärvi-instituutissa käynnissä olevassa hankkeessa Kilpailukykyä Pyhäjärviseudun luonnosta. Suunnitelmat ovat nyt valmistuneet. Hankkeesta löydät lisätietoa täältä.PYHÄJÄRVEN PUOLESTA

Pyhäjärven puolesta -juttusarja on ilmestynyt kuukausittain jo vuodesta 1995. Jutut ilmestyvät Alasatakunnassa ja Auranmaan viikkolehdessä. Sarjan uusin ja kaikki historian aikana ilmestyneet jutut on luettavissa myös internetsivuilta. Tutustu juttusarjaan täällä.


MITTAUSLAUTTA MITTASI JÄLLEEN KESÄLLÄ 2012 PYHÄJÄRVEN VEDENLAATUA

Säkylän Pyhäjärven syvänteelle on jälleen asennettu automaattinen järvimittausasema, jolla tuotetaan reaaliaikaista tietoa järven vedenlaadusta ja säätilanteesta. Asema mittaa mm. säämuuttujia, veden lämpötilaa ja happipitoisuutta pinnasta pohjaan, veden sameutta sekä rehevyyttä kuvaavaa klorofylli-a:ta. Mittaustietoa hyödynnetään sekä vesiensuojelussa, järven tilan seurannassa että tutkimuksessa.

Lautta nostettiin talviteloille lokakuun lopussa 2012.


RANTATALKOITA MYÖS TÄNÄ VUONNA

Rantatalkoita järjestettiin onnistuneesti keväällä 2008 useilla rannoilla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Pyhäjärven suojeluohjelma auttaa tänäkin keväänä talkoiden järjestämisessä hoitamalla paikalle jätelavan kuljetuksineen. Pistetään siis yhdessä talkoot pystyyn ja rannat siistiksi!!

Sovitut talkoot tähän mennessä (yhteistyössä):
- 2.5. Pehkuranta, Yläne (Narvintienoon ranta-asukkaat ry)
- 5.5. Rauman möljä, Kauttua (Kauttuan kyläyhdistys ry)
- 11.5. Kurvastentien ranta, Säkylä (Uudenkylän kyläyhdistys ry)
- 13.5. Arenan ranta, Säkylä (Lännen kyläyhdistys ry)
- 18.5. Myllyojanlahti, Eura (Ravintola Myllyhovi)
- 26.5. Hevossuonranta, Kauttua (Kauttuan kyläyhdistys ry.)

KAUTTUALLE TEHDÄÄN VESIENSUOJELUPAINOTTEINEN KYLÄSUUNNITELMA

Kauttuan kyläyhdistys aloitti loppuvuodesta 2008 tekemään kyläsuunnitelmaa. Vesiensuojelupainotteinen kyläsuunnitelma tehdään yhteistyössä Pyhäjärven suojeluohjelman ja Pyhäjärviseutu ry:n kanssa.

Varsinainen kyläsuunnitteluprosessi alkoi 15.12.2008, jolloin hahmoteltiin yleisellä tasolla toiveita ja tavoitteita. Kyläsuunnittelua jatkettiin Pyhäjärviasioiden merkeissä 19.1.2009. Seuraavaksi keskitytään Kauttuan kylän yleisilmeen ja yhteisen talkoohengen etsimiseen. Kokoonnumme kylätalolle maanantaina 3.3.2009 kello 17.30 alkaen Kaikki kauttualaiset ovat tervetulleita mukaan rakentamaan tulevaisuuden Kauttuaa!

RANTATALKOITA MYÖS VUONNA 2009

Pyhäjärven suojeluohjelma järjesti yhdessä asukkaiden kanssa rantojen siivoustalkoita viime keväänä 2008! Talkoita pidettiin Säkylän Arenan rannassa, Kauttuan Hevossuonrannassa ja Yläneen Pehkurannassa. Mukana ahkeroimassa oli talkooalueiden kyläyhdistysten väkeä. Talkoita järjestetään myös tänä keväänä. Olkaahan siis yhteydessä talkootarpeiden ja -toiveiden kera!

Talkoita on sovittu pidettäväksi jo Kauttualla Hevossuonrannassa, Möljän rannassa, Säkylässä Arenan rannassa ja Mestilässä Myllyojanlahdella. Tarkempi talkooaikataulu tulee myöhemmin näille sivuille!

JÄRVIEMME HELMET

Kuusiosainen dokumenttisarja Järviemme helmet on alkanut TV2:n perjantai-illoissa. Perjantaina 3.2.2012 klo 19.30 on vuorossa Säkylän Pyhäjärvestä kertova kolmas osa.

VALTION BUDJETISTA RAHOITUSTA PYHÄJÄRVEN HOITOKALASTUKSELLE 2010

Lue lisää tiedotteesta.

ILMASTONMUUTOS JA VESIENSUOJELU -SEMINAARI

Lauantaina 9.2.2013 klo 12-16, Euran koulukeskuksen auditoriossa järjestetään seminaari ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista vesiensuojeluun. Seminaarin järjestää Ala-Satakunnan ympäristöseura ry, Pyhäjärvi-instituutti, SLL Satakunnan piiri ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen VELHO -hanke. Tarkempi ohjelma on nähtävissä tästä linkistä.
Kirjaudu
Pyhäjärven suojeluohjelma, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600