Etusivu   »   In English     
In English
15.3.2018   
Kierrätyslannoitteiden varastointi ja levitys, 26.3.2018, Eura
Biokaasulaitosten määrä Satakunnassa kasvaa ja niiden tuottamat kierrätyslannoitteet etsivät uusia käyttäjiä ja urakointipalveluja kuljetukseen ja levitykseen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan biokaasulaitosten tuottamien kierrätyslannoitteiden varastoinnista ja levityksestä. Tarjolla on uusia liiketoimintamahdollisuuksia lantaurakoitsijoille sekä tietoa kierrätyslannoitteiden käytöstä viljelijöille.

Aika: maanantai 26.3. klo 9−11.30
Paikka: Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Eura


Tilaisuus on maksuton. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (22.3. mennessä): Sauli Jaakkola, p. 044 045 6423, sauli.jaakkola@pji.fi tai Minna Haavisto, p. 044 710 5363, minna.haavisto@prizz.fi

Tilaisuus järjestetään osana Biokaasulaitosten ravinnekierron optimointi ja tehokas logistiikka Satakunnassa -hanketta.

31.1.2018   
Järvikalaa NAM! -hankkeen loppuseminaarin aineistot
Satakunta tuottaa vuosittain miljoonia kiloja vesien viljaa niin mereltä kuin sisävesiltäkin. Perinteisten arvokalojen rinnalle olemme onnistuneet nostamaan vajaasti hyödynnettyjen kalojen arvoa niin, että kaikki kalaketjun toimijat saavat työlleen lisäarvoa. Merkittävän aluetaloudellisen positiivisen vaikutuksen lisäksi uudet Järvikalaa NAM -hankkeessa luodut vähähiiliset mallit, toimenpiteet ja tuotteet edistävät vesistöjen ekologisesti kestävää käyttöä muuttuvassa ilmastossa.

Pyhäjärvi-instituutin Järvikalaa NAM -hankkeen keskeisistä tuloksista ja siinä luoduista ratkaisuista sekä sisävesikalastuksen tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista tiedotettiin hankkeen loppuseminaarissa. Puhujina olivat Pyhäjärvi-instituutin asiantuntijoiden lisäksi mm. ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, Helsingin yliopistosta ja kansanedustaja, Kalatalouden keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Eeva-Maria Maijala. 

Lue lisää loppuseminaarin aineistoista.

Lisätietoa hankkeesta: 

Tutkimuspäällikkö Anne-Mari Ventelä          Kehittämispäällikkö Marko Jori
puhelin 050 370 2919                                     puhelin 050 380 1621
anne-mari.ventela@pji.fi                                marko.jori@pji.fi

         


12.1.2018   
Henkilövaihdoksia Pyhäjärvi-instituutissa
Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtajana kuluvana vuonna 2018 on luonnontieteilijä ja fyysikko Hannu Suokivi. Hänellä on pitkä kokemus tutkimustiedon luomisesta ja sen viestittämisestä sekä tiedon monipuolisesta hyödyntämisestä eri osa-alueilla. Pyhäjärvi-instituutti jatkaa toimintansa kehittämistä merkittävänä tiedontuottajana Satakunnassa.

Teija Kirkkala on virkavapaalla 2018 toiminnanjohtajan tehtävästä, mutta jatkaa asiantuntijatehtävissä valituissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, ja siten Teijan osaaminen on edelleen Pyhäjärvi-instituutin käytössä.

Pyhäjärvi-instituutin tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus sekä kiertotalous. Tavoitteena on Satakunnan elintarviketuotannon kilpailukyvyn turvaaminen kestävästi sekä vesien tilan parantaminen, tietouden lisääminen ja tiedon soveltaminen vesistöjen kunnostuksessa.

Kuvaavaa Pyhäjärvi-instituutin toiminnalle on kiertotalouteen perustuva hanke, jossa tuotteistettiin vähempiarvoisia kalalajeja elintarvikkeiksi ja löydettiin niille maksavia asiakkaita. Samalla myös luotiin lisää kannattavuutta järven ammattikalastukseen. Särkien kaupallisen kalastuksen avulla vähennetään hoitokalastuksen tarvetta ja osaltaan Säkylän Pyhäjärven rehevöitymistä. Aiempien kokemusten pohjalta pidettiin tavoitteena, että synnytettävä arvoketju olisi liiketoiminnallinen ilman, että sen toimintaa tuetaan taloudellisesti. Näin varmistetaan arvoketjun toiminta hankkeen päätyttyä. Hanke saattoi yhteen kalastajat, ensiasteen jalostajan sekä lopputuotteiden jalostajan ja markkinoijan. Järvikalapihvi tuli markkinoille 2016.


Yhteystiedot: toiminnanjohtaja Hannu Suokivi, puh. 044 034 4020, hannu.suokivi(at)pji.fi

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Juha Majalahti, puh. 044 422 4000, juha.majalahti(at)eura.fiKirjaudu
Pyhäjärven suojeluohjelma, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600